Menu

Dirigent project 7

We hebben wederom een andere en getalenteerde dirigent voor dit project, namelijk: Frans-Aert Burghgraef.

Frans-Aert studeerde directie aan de conservatoria van Groningen en Utrecht en volgde masterclasses bij onder andere Bernhard Haitink en Dima Slobodeniouk. Hij dirigeerde orkesten als Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Lucerne Festival Strings, Noord Nederlands Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In 2015 won hij zowel de Taipei Conducting Competition als de Kersjes directiebeurs.

Frans-Aert is een groot supporter van jong talent. Hij heeft in maart 2017, in een project met het Koninklijk conservatorium van Den Haag, jonge instrumentalisten uit heel Europa gecoacht. Ook stond hij datzelfde jaar voor het Nederlands Studenten Kamerorkest.

Edo de Waart over Frans-Aert Burghgraef: “He is talented, knows what he wants and is very able to show the orchestra.”

Wij kijken uit naar onze samenwerking!

Foto: Merlijn Doomernikwebdesign © Franke Margrete