Menu

Najaar 2017

 

W.A. Mozart – Ouverture Le Nozze di Figaro

L. Spohr – Klarinetconcert nr. 4

G. Jacob – Old Wine in New Bottles

F. Mendelssohn – Symfonie nr. 4 (Italiaanse) 

 

Dirigent: Arjan Tien

Solist: Maria du Toit

 

 

Zaterdag 25 november 2017, 20.30 uur

Sint-Lambertuskerk, Torenplein 1, Wouw

 

Zondag 26 november 2017, 15.00 uur

De Kube (blauwe zaal), Waalbandijk 20b, Nijmegen

 

 

 

Berichten:

 

Warmte en Wijn

 

Goed nieuws als de dagen kouder en donkerder worden en de luchten grijs; het thema van ons concert is wijn. Letterlijk in het stuk voor blazers: “Old wine in new bottles”. Figuurlijk bij Mendelsohns opgewekte Italiaanse symfonie die ons voert naar een warme zomerdag, gezeten in de heuvels, een goed glas wijn in de hand…

 

Bovendien gaan we bij dit concert samenwerken met wijnspecialist Toon Lenkens. (www.lenkenswijn.nl). Wist u dat de smaak van wijn beïnvloed wordt door de muziek die u daarbij hoort? Toon Lenkens heeft voor u verschillende wijnen geselecteerd bij de werken van Mozart, Spohr en Mendelssohn. Komt dat horen (en proeven!) op 26 november, 15.00 in De Kube te Nijmegen.

 

Als u daar niet warm van wordt…

 

 

Vrolijke concerten in een grijs weekend

 

Wij hebben er weer een geweldig weekend opzitten. Op 25 november zat ongeveer half Wouw met dikke jassen aan in de enorme dorpskerk. Alle noten moesten extra kort om niet in een zee van geluid te eindigen. Onze dirigent kwam op het laatste moment binnenrennen van een concert in Keulen. Gelukkig zorgde de wijn voor wat verwarming. En kon het orkest met alle uitdagingen toch een goed concert neerzetten.

 

De volgende dag zaten we op een verrassende locatie, een oude fabriekshal van het voormalig Honigcomplex in Nijmegen. De wijntruck stond binnen en er was een terrasje gemaakt. Er was zeer veel enthousiast publiek. De stemming zat er goed in en daardoor werd het concert naar een hoger plan getrokken en kwamen de details waar we met Arjan zo hard aan hebben gewerkt er echt uit.

 

Een groot succes dus!

 

 

Grote dank aan de dirigent: Arjan Tien de solist: Maria du Toit

 

 

Het bestuur is ondertussen al weer bezig is met het nieuwe project. Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest speelt op 20 & 21 mei. Zet het alvast in de agenda!webdesign © Franke Margrete