Menu

Michael Rein

Dirigent project 6

Michael Rein is een van de meest veelzijdige dirigenten van de jongere generatie. Naast zijn carrière als violist studeerde hij orkestdirectie op de conservatoria van Maastricht en Den Haag bij onder meer Enrico Delamboye, Arjan Tien en Jac van Steen. Hij nam deel aan verschillende masterclasses van de legendarische Finse dirigent Jorma Panula en werkte samen met bekende dirigenten zoals Toshiyuki Kamioka, Jan Stulen, Isaac Karabtchewsky, Julius Kálmar, Carlos Eduardo Prates en Marc Shanahan.

Michael Rein staat nog aan het begin van zijn loopbaan als dirigent. Toch heeft hij al voor vele orkesten gestaan zoals Orquestra Filharmonia Veneta en World Youth Orchestra (Italië), Lüneburger Sinfoniker (Duitsland), Vaasa City Orchestra (Finland), Orkest van het Oosten (Nederland), Alicante (Spanje) en Orquestra Sesiminas Belo Horizonte (Brazilië). Hij assisteerde Jan Willem de Vriend bij de operaproductie “Rosamunde” van Anton Schweitzer op het festival “Schwetzinger Festspiele” en dirigeerde de wereldpremiére van de opera “Baba Yaga” van Anthony Leigh Dunstan in het huistheater van Opera Zuid in Maastricht. In december 2018 is hij assistent-dirigent van Arjan Tien bij het Jeugd Orkest Nederland (JON).

Dankzij zijn grote inzet voor muziekeducatie behaalde hij met het Euregio-Sinfonieorchester bij het SpardaMusikNetzwerk 2013 in Düsseldorf een onderscheiding.

Als violist speelde Michael Rein bij verschillende orkesten in Duitsland (o.a. WDR-Sinfonieorchester, Gürzenich-Orchester Köln, Sinfonieorchester Wuppertal) en Nederland (Orkest van het Oosten). Daarnaast bracht zijn passie voor kamermuziek hem, als lid van het Valerius- en het Emsland Ensemble, op concertreizen naar Duitsland, Nederland, Bolivia, Chili en Brazilië. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor het internationale muziekfestival in het Teatro da Paz in Belém do Pará (Brazilië).webdesign © Franke Margrete